Πάρις Μαστοροκώστας

Ο Πάρις Μαστοροκώστας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Διευθυντής του Τομέα Λογισμικού και Πληροφοριακών Συστημάτων και Διευθυντής του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνητή Νοημοσύνη και Οπτική Υπολογιστική. Αριστούχος Διπλωματούχος (1993) και Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο μελέτης την ασαφή μοντελοποίηση και τις εφαρμογές της υπολογιστικής ευφυΐας σε πραγματικά προβλήματα αναγνώρισης συστημάτων.

Τα έτη 1994-1997 εργάστηκε ως βοηθός διδασκαλίας και ερευνητής σε προγράμματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1996 και εντεύθεν έχει διδάξει σε προγράμματα προπτυχιακών σπουδών, καθώς και σε ελληνόφωνα και αγγλόφωνα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και το Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, έχει συγγράψει το βιβλίο «Διαδικαστικός Προγραμματισμός» και έντεκα τόμους διδακτικών σημειώσεων.

Υπηρέτησε ως Καθηγητής στο Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. (2016-2018) και ως μέλος Ε.Π. στο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας (Επίκουρος – Αναπληρωτής – Καθηγητής, 2003-2016). Διετέλεσε Διευθυντής προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών και Διευθυντής Τομέα στο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και Διευθυντής ερευνητικού εργαστηρίου και Διευθυντής Τομέα στο Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.

Έχει συμμετάσχει ως συντονιστής και κύριος ερευνητής σε 26 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα και σε 5 εκπαιδευτικά προγράμματα. Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει 2 βιβλία, 37 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 42 σε διεθνή συνέδρια, 6 κεφάλαια σε βιβλία/συλλογικούς τόμους, ενώ έχει λάβει 1056 ετεροαναφορές. Έχει διατελέσει κριτής σε 32 διεθνή περιοδικά και 23 διεθνή συνέδρια. Η ερευνητική δραστηριότητά του αφορά στην υπολογιστική ευφυΐα, την εξόρυξη γνώσης, την επεξεργασία σήματος, τις εφαρμογές τους σε προβλήματα τηλεπισκόπησης, χαρτογραφίας, διαχείρισης ηλεκτρικού φορτίου, σε βιοϊατρικά και τηλεπικοινωνιακά προβλήματα, καθώς και στον παράλληλο προγραμματισμό.

Διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (προπτυχιακές σπουδές) και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (μεταπτυχιακές σπουδές). Το 2017 η ομάδα του έλαβε το βραβείο καλύτερης εργασίας στο 19th International Conference on Advances in Distributed and Parallel Computing. Eίναι πρεσβύτερο μέλος (senior member) του IΕΕΕ.

Γραφείο
Γραφείο 16.204, Κτίριο Κ16, Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω
Ιστοσελίδα