Κατερίνα Γεωργούλη

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Νοήμονα Εκπαιδευτικά Συστήματα και Γνωσιακή Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Plymouth στο Ηνωμένο Βασίλειο και της απονεμήθηκε Διδακτορικό Δίπλωμα στα Ευφυή Εκπαιδευτικά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το 1993 και το 2000, αντίστοιχα. Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Διαθέτει 32 χρόνια διδακτικής εμπειρίας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Είναι συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο "Προγραμματιστές Γλωσσικών Μεταφραστών" και ενός ηλεκτρονικού βιβλίου στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Έχει συμμετάσχει ως συντονιστής ή υπεύθυνος Ιδρύματος σε προγράμματα Erasmus +, Tempus και Erasmus-Mundus επί σειρά ετών και έχει μακρά εμπειρία σε Εθνικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα.
Έχει πραγματοποιήσει έρευνες και δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια σχετικά με θέματα όπως τα έμπειρα συστήματα, ευφυή συστήματα διδασκαλίας, προσαρμοστικά υπερμεσικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, τεχνολογίες ηλεκτρονικής μάθησης και μικτή μάθηση, λαμβάνοντας ένα ικανό αριθμό αναφορών. Έχει εργαστεί ως μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών και έχει διατελέσει συν-πρόεδρος σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και είναι κριτής άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πληροφορικής και της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης.

Γραφείο
Κ16.216, Κ16, Πανεπιστημιούπολη 1
Ιστοσελίδα