Νικόλαος Ζάχαρης

Ο Νικόλαος Zάχαρης είναι Καθηγητής στο Τμήμα των Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και  έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων και το Τμήμα Μηχανικών Αεροσκαφών το 1990. Συνέχισε τις σπουδές του, στο Πανεπιστήμιο του Plymouth, Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έλαβε το MSc in Intelligent Systems. Το 2002 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος  Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και η διδακτορική του διατριβή έχει τίτλο "Ευφυές, προσαρμοστικό σύστημα πολλών πρακτόρων για τη συλλογή πληροφοριών από το διαδίκτυο."

 

Εργάστηκε σαν Λέκτορας (ΠΔ 497/80) στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και σαν Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ. Κατά το παρελθόν έχει διδάξει τα προπτυχιακά μαθήματα "Προγραμματισμός Υπολογιστών", "Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός", "Τεχνητή Νοημοσύνη", "Αλγόριθμοι και δομές δεδομένων", " Συστήματα μαθησιακής τεχνολογίας", "Μεταγλωττιστές", "Πράκτορες Λογισμικού", "Τεχνολογίες Διαδικτύου", "Ανάκτηση πληροφοριών", "Γραφικά υπολογιστών", "Κατασκευή παιχνιδιών και εφαρμογών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας", "Γλωσσική ανάλυση και διαχείριση πληροφορίας".

 

Επίσης έχει διδάξει τα μεταπτυχιακά μαθήματα "Ανάπτυξη λογισμικού" και "Ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών" (Msc in Information Technology - University of Paisley, UK), "Ανάλυση και διαχείριση τεχνικών απαιτήσεων" και "Εταιρικά Δεδομένα και διαχείριση βάσεων δεδομένων" (MSc in Ε-commerce - University of Kingston, UK), "Προηγμένα Θέματα  Αντικειμενοστραφούς  Προγραμματισμού" και "Κατασκευή και Ασφάλεια Διαδικτυακών Εφαρμογών" (ΜΠΣ Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα, ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ), "Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών" (ΜΠΣ Νέες Τεχνολογίες στη Ναυτιλία και τις Μεταφορές, συνδιοργάνωση Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ). Έχει επιβλέψει πάνω από 10 μεταπτυχιακές εργασίες.

 

Εκτός από τις διδακτικές και ερευνητικές του δραστηριότητες είχε δραστηριοποιηθεί στη διεθνοποίηση του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ με τη σύναψη  συνεργασιών με πανεπιστήμια της Ιορδανίας και της Ρωσίας στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και έχει συμμετάσχει σε αρκετά εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Γραφείο
Κτίριο 16 - Γραφείο 215, Αγίου Σπυρίδωνος 28, Αιγάλεω 12243, Αθήνα
Ιστοσελίδα