Μαρία Σαμαράκου

Η Σαμαράκου Μαρία είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έλαβε Πτυχίο Φυσικής το 1977και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το1986 με αντικείμενο μελέτης την προσομοίωση και βελτιστοποίηση ενεργειακών συστημάτων.
Εργάσθηκε για δύο συνεχή έτη 1979-1981 στον τομέα ερευνών στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία κατά την διάρκεια των οποίων εργάστηκε ως ερευνήτρια at the Research Centers of Pratt & Whitney (USA) and MBB (Germany). Εργάσθηκε για ένα χρόνο 1983 στο ερευνητικό κέντρο του C.N.R.S, L.A.A.S (Laboratoire d’ Aytomatique et Analyse des Systems) στη Τουλούζη της Γαλλίας. Είναι υπεύθυνη του εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Συστημάτων Ηλεκτρονικής Μάθησης http://edutel.stef.teiath.gr/. Από το 1985 είναι επιστημονική υπεύθυνη ή συμμετέχει σε περισσότερα από 20 Εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων και κεφάλαια σε βιβλία. Έχει περισσότερες από 400 αναφορές και είναι κριτής σε πολλά διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Έχει επιβλέψει εννέα διδακτορικά τα τελευταία δέκα χρόνια από τα οποία τα έξι έχουν ολοκληρωθεί και τα τρία είναι σε εξέλιξη.
Είναι μέλος της Association for the Advancement of Computing in Education (AACE), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πληροφορικής, μέλος της Ελληνικής Ένωσης Φυσικών.

Γραφείο
16.208, Κ16, Πανεπιστημιούπολη 1
Ιστοσελίδα